Socialització

Àmbits del Desenvolupament: Socialització

La socialització permet als nens i nenes triar amb criteri als seus amics, crear amistats sanes, vèncer la timidesa, compartir amb els altres, treballar en equip i altres beneficis.

Vam néixer per ser sociables, des que estem al ventre de la nostra mare, fins a l’últim dia de la nostra vida hem de desenvolupar experiències socialment rellevants, d’aquí la importància d’ensenyar als nostres petits, pautes de conductes per mantenir bones relacions amb els altres, que són la base d’una bona intel·ligència emocional.

El terapeutes familiars acostumen a indicar que la relació mare-fill, és molt important, ja que és la primera relació social que té l’ésser humà i aquesta marca les pautes de conducta sociables.

Els infants que gaudeixen d’un alt grau d’interacció amb la seva mare mostren un major nivell de socialització, són més comunicatius, senten menys adversitat davant els canvis, més habilitat per a comunicar-se, més disposició de proporcionar ajuda i donar suport als altres, crea sentit de pertinença cap als grups amb què es relaciona i amb els quals conviu.

És molt important exposar-los des de molt petits al contacte amb d’altres nens, preferiblement de la seva edat, hi ha diverses i divertides formes de fer-ho, per exemple organitzar una tarda de piscina o de cinema i convidar als seus amics i amigues, celebrar les festes d’aniversari, etc. Permet que el teu fill vagi a les invitacions que rebi, inscriu-lo en grups esportius, musicals, recreatius, parroquials o campaments d’estiu.

A més, demana-li que proporcionin ajuda i suport en les tasques de la llar, sense importar la seva edat. Poden col·laborar amb tasques senzilles, recollint les seves joguines, recollint la taula, col·locant la roba bruta al seu lloc, entre d’altres activitats.

Quan els nens/es s’equivoquen és primordial ensenyar-los a demanar disculpes als altres pels seus errors i que sàpiguen perdonar els errors dels altres, ensenyar-li i exigir-li que en tot moment doni les gràcies i que demani les coses amb un si us plau.

Sempre que el teu petit/a expressi interès o preocupació pels altres i tingui un gest de cortesia, digues-li el bé que ho ha fet i convida’l a continuar amb aquesta actitud.

El joc fomenta el caràcter dels petits, és la instància d’aprenentatge i exercitació bàsica de la sociabilitat; aprendre a jugar, voler jugar, seguir les instruccions, saber guanyar i perdre, liderar un equip, cedir, compartir les joguines, són situacions que aporten al desenvolupament de les relacions socials i han de ser aprofitades com a oportunitat de creixement per ensenyar tolerància i respecte.

Un nen en edat preescolar ha de riure unes 300 vegades al dia, observa i analitza amb quina freqüència somriu el teu petit/a; està demostrat científicament, que si riguéssim molt més tindríem una millor qualitat de vida, riure amb el teu petit/a i ensenyar-lo a somriure en tot moment i per gairebé tot, per exemple alhora de saludar, l’ajuda a acceptar les diferències amb grat i superar les dificultats que per naturalesa humana haurà d’experimentar.

CAIXA RÀPIDA

Sense esperes a caixa al realitzar les teves compres.

Estalvia’t les cues amb el nostre servei de caixa ràpida.

FEM RESERVES

Guardem la teva joguina fins a l’últim moment.

T’oferim un servei propi d’emmagatzematge.

REGAL

Per cada 50€ de compra et regalem 5€.

Del 4 de novembre al 24 de desembre de 2019.