Llenguatge i Comunicació

Àmbits del Desenvolupament: Llenguatge i Comunicació

El llenguatge és la forma de comunicació amb els altres. Des que és un nadó, el nen es pot comunicar abans de dir paraules. La parla és l’expressió verbal de la comunicació. Els nens aprenen a comunicar-se des dels primers dies i, de manera progressiva, van desenvolupant la parla.

L’aprenentatge de la parla desperta molt d’interès en els pares i és un dels aspectes del desenvolupament que es supervisen en les probes de salut, durant la primera infància.

En el desenvolupament del llenguatge del nen influeixen factors com l’herència, la família, l’ambient en el qual es desenvolupa i l’escolarització.

En els primers anys, els nens desenvolupen el llenguatge juntament amb d’altres aspectes del desenvolupament. Evolucionen de diferent manera, però en general són capaços de fer certes coses a determinades edats:

  • Durant el primer any: El nen es sorprèn davant els sorolls, cerca la font dels sons i emet els seus propis sons en forma de sons i amanyacs (vocalitzacions A-E). Quan creix, en general als 9 mesos, és capaç d’unir sons i dir paraules com mare o pare, encara que no entengui el significat.
  • Entre els 12 i 15 mesos: Augmenta el conjunt d’articulacions sonores utilitzant més sons, imita alguns sons i paraules i diu una o més paraules. És capaç d’entendre ordres senzilles.
  • Dels 18 als 24 mesos: Cap als dos anys té un vocabulari d’entre 20 i 50 paraules, comença a combinar paraules i és capaç d’assenyalar parts del seu cos i objectes habituals, així com de seguir instruccions de dos passos (agafa el joguina i dóna-me-la).
  • De 2 a 3 anys: Augmenta el nombre de paraules, diu frases de tres a cinc paraules. Augmenta la comprensió (entén el que és damunt de la taula i sota), comprèn alguns verbs i es pot entendre gran part de la seva parla.
CAIXA RÀPIDA

Sense esperes a caixa al realitzar les teves compres.

Estalvia’t les cues amb el nostre servei de caixa ràpida.

FEM RESERVES

Guardem la teva joguina fins a l’últim moment.

T’oferim un servei propi d’emmagatzematge.

REGAL

Per cada 50€ de compra et regalem 5€.

Del 4 de novembre al 24 de desembre de 2019.