Memoria i Atenció

Àmbits del Desenvolupament: Memòria i Atenció

Atenció: És un factor que forma part de la percepció, aquesta fa la funció de filtre dels estímuls que ens arriben a través de l’ambient, avaluant quins són els més rellevants i dotant-los de prioritat per a un processament més profund. D’altra banda, l’atenció també és entesa com el mecanisme que controla i regula els processos cognitius.

Memòria: La memòria és la capacitat mental que possibilita a un subjecte registrar, conservar i evocar les experiències (idees, imatges, esdeveniments, sentiments, etc.)

Els nens / es de 6 a 12 anys presenten més recursos per utilitzar les seves habilitats socials davant d’un problema, per recuperar informació de la seva memòria, concentrar-se en una activitat en concret, o recavar informació per ampliar els coneixements d’un tema en particular.

Els nens i nenes comencen a conèixer quines són les seves capacitats i són conscients dels seus punts forts i els seus punts febles, així podrem escoltar en més d’una ocasió com els nens / es a primària fan comentaris del tipus “jo sóc bona en matemàtiques” o “a mi el que s’em dóna bé és la biologia”.

Aquestes noves adquisicions es deuen a canvis en la manera de seleccionar i processar la informació, així la capacitat de processar la informació millora a mesura que els nens i nenes s’entrenen en aquesta capacitat, a través sobretot de l’ensenyament, el que fa que el temps de processament de la informació disminueixi, el que permet processaments cognitius més complexos.

Així mateix amb l’edat augmenta la capacitat de prestar més atenció i permet als nens i nenes a dedicar-se a activitats més complexes.

Aquestes noves activitats estan relacionades amb l’augment en la velocitat i capacitat de processar la informació, amb el desenvolupament de l’atenció i la memòria i amb el desenvolupament dels coneixements.

CAIXA RÀPIDA

Sense esperes a caixa al realitzar les teves compres.

Estalvia’t les cues amb el nostre servei de caixa ràpida.

FEM RESERVES

Guardem la teva joguina fins a l’últim moment.

T’oferim un servei propi d’emmagatzematge.

REGAL

Per cada 50€ de compra et regalem 5€.

Del 4 de novembre al 24 de desembre de 2019.