Causa Efecte

Àmbits del Desenvolupament: Comprenssió Causa-Efecte

El concepte de causa i efecte sembla evident i natural per als adults, però per als nens, especialment els més petits, la idea pot ser una mica més difícil de comprendre. No obstant això, és important ensenyar-los el principi de causa i efecte a una primerenca edat, ja que serà decisiu per als seus estudis, més encara, per a tota la vida. Els pares fan un paper important ajudant als nens a comprendre el concepte.

  • Interactua amb el teu fill. Fins i tot els nadons més petits poden començar a entendre el principi de causa i efecte. Per exemple, quan ploren, algú arriba per alimentar-los, canviar-los o consolar. Aprofita al màxim aquesta manera natural d’aprendre, responent al teu nadó i interactuant amb ell de diverses maneres. Fes ganyotes per fer-lo riure i puja’l a collibè si t’estén els braços.
  • Ofereix-li joguines. Els nadons i els nens d’1 a 2 anys aprenen jugant, així que ofereix-li diferents joguines adequades per a la seva edat. El teu nadó pot aprendre que sacsejar 1 sonaja produirà un so i el teu fill d’1 a 2 anys pot aprendre que pressionar un botó pot encendre una joguina o produir un so.
  • Reforça el principi de causa i efecte mitjançant la conversa. A mida que el teu fill vagi creixent i entenent cada vegada més, pots reforçar la seva comprensió verbalment. Per exemple, pots dir “no et vas menjar el dinar, per això ja tens gana” o “no vas anar amb compte amb aquest globus, per això es va trencar”.
  • Fes-li una demostració. Els nens d’1 a 2 anys entenen millor el principi de causa i efecte amb una demostració pràctica. Clava un globus amb una agulla i observa el que succeeix.
CAIXA RÀPIDA

Sense esperes a caixa al realitzar les teves compres.

Estalvia’t les cues amb el nostre servei de caixa ràpida.

FEM RESERVES

Guardem la teva joguina fins a l’últim moment.

T’oferim un servei propi d’emmagatzematge.

REGAL

Per cada 50€ de compra et regalem 5€.

Del 4 de novembre al 24 de desembre de 2019.